Meer producten:

Bakken en braden

Warmhouden

Wanneer u een nieuwe koelkast of vriezer of wellicht een hele vriescel moet aanschaffen, kunt u het beste letten op:

Formaat

Het formaat van de kast. Dit afhankelijk van de ruimte waar hij komt te staan. Als kok heeft u meestal een bepaalde indeling.

Capaciteit

De capaciteit. U weet wat er dagelijks in en uit moet kunnen en waar dit is.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt ook een grote rol in de 21ste eeuw. Wanneer u voor echte duurzaamheid wilt gaan, kunt u verschillende koelingen verkrijgen met een extra isolatielaag. Of investeren in natuurlijke koelelementen zoals R290 of R600A gecertificeerde koelingen.

Verbruik

In 2019 zijn de zogenaamde energie labels gekomen. Hiermee kunt u zien hoe het energieverbruik wordt beoordeeld.

Ook is er een Energie Investerings Aftrek (EIA) waar u sinds 2018 tot 54,5 procent van uw fiscale winst kunt aftrekken. Dus wanneer u dit koopt dan kost het wel wat, maar betaalt het zichzelf terug.

Onderhoud

Om zekerheid te kunnen bieden aan uw klanten is het altijd verstandig om een onderhoudscontract met uw leverancier op te stellen. Wanneer een koeling of vriezer het begeeft, kan het al snel gebeuren dat u uw klanten moet teleurstellen. Dit kan handenvol geld kosten of u moet de zaak eerder sluiten waardoor er nog meer omzetverlies is. Zorg ervoor dat u altijd goede afspraken maakt met uw leverancier over vervanging en reparatie.

Goedkoop is vaak duurkoop

Zorg ervoor dat u niet te zuinig bent met uw aanschaf. Een goedkope aanschaf resulteert vaak in een duurkoop. Wanneer u bijvoorbeeld uitval heeft van koelingen of vriezers kan dit naast derving ook veel omzetverlies opleveren. Investeer dus beter een beetje extra geld in een R290 of R600A model. Deze is niet alleen duurzaam, maar u kunt ook nog door de EIA regeling een percentage van de winst aftrekken. Dit geeft zekerheid aan uw klanten en op de lange termijn is dit voordeliger.

Horeca keuken installatie