Een groothandelaar is een bedrijf dat in bulk koopt en aan detailhandelaars verkoopt. De producten die zij verkopen zijn meestal niet exclusief – zij verkopen hetzelfde als wat je in een winkel zou kunnen vinden. Als een groothandelaar het verkoopt, is het bijna altijd goedkoper dan wanneer je het in een winkel zou kopen. Bijvoorbeeld, stel dat je 100 potloden wilt kopen voor jouw kantoor. In plaats van ze bij jouw lokale kantoorboekhandel te kopen voor €0,50 per stuk, betaal je €0,45 per stuk als je ze bij een groothandelaar koopt en ze vervolgens op Bol.com verkoopt voor €2,50 per stuk.

Naast dat je heel veel verschillende dingen bij een groothandel kan krijgen, kan je ook vlees krijgen. Soms vragen we ons wel eens af waar het vlees nou vandaan komt. 9 van de 10 keer komt het dan ook daadwerkelijk uit een groothandel zoals de Hanos, Makro of Sligro.

Vlees uit een groothandel halen

Er is veel informatie beschikbaar over hoe je geld kunt besparen op vlees, maar de tips kunnen overweldigend zijn. Ze zijn zo uitgebreid dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen. Als je meer wilt besparen in de supermarkt zonder aan kwaliteit in te boeten, probeer dan deze twee tips om groothandel vlees in te kopen. Een groothandel als Luiten Food levert het kwaliteit vlees wat je eet in restaurants.

Ken je stukken vlees

Er zijn tientallen verschillende soorten vlees, en elk stuk heeft zijn eigen prijsklasse. Sommige stukken zijn duurder dan andere, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze beter smaken. Vaak betekent het gewoon dat ze meer werk vergen of dat ze beter gemarmerd zijn (dat is fancy talk voor ‘vet’). Een goede manier om te besparen is om minder dure stukken te kopen en te leren hoe je ze moet bereiden om hun beste eigenschappen te accentueren. Bijvoorbeeld, een goedkopere snit kan taaier zijn als het niet goed bereid is, maar als je weet hoe je er een kiest met een goede marmering en het goed kookt, kan het mals worden en je een voldaan gevoel geven alsof je er veel meer geld aan hebt uitgegeven.

Koop in bulk wanneer dat zinvol is

De prijs van stukken vlees kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte en soms zelfs van de vorm! Over het algemeen kosten kleinere stukken vlees minder per kilo dan grotere. Dus als je een grote vriezer hebt, raden we het zeker aan om vlees in bulk te kopen.